Ahli Sunnah WalJumaah.

Semenanjung Malaysia/Semenanjung Emas menjadi idaman ramai. Ia telah melalui zaman kegemilangan dan zaman perit jerih yg panjang. Pelbagai cabaran yg mesti diberi perhatian utk mempertahankan Islam-Melayu. Cabaran datang dari pelbagai ancaman – kaum pendtg, kaum pendtg yg telah diberi pelbagai termasuk kerakyatan, fahaman komunis, fahaman ltte, fahaman liberal, fahaman freemason, kumpulan lgbt, syiah, wahabi, ikram, tarikat dsb.
Menganggap remeh akan mengancam Islam, aqidah dan kesengsaraan.
Selepas kejatuhan kerajaan Uthmaniah, tiada lagi payung negara Islam. Terkini dilihat Syiah cuba melebar pengaruhnya. Jika ada segelintir pengaruh itu di satu2 negara, akan ada kuasa luar membantu meruntuhkan negara tersebut tanpa perlu menghantar ketumbukan tentera.
Waimah kumpulan itu minoriti.
Lihat shj kesengsaraan sahabat kita di Yaman, Syiria, dll.
Sudah seperti Somalia (yg kita hampir lupa) bayinya dihurungi lalat.

Kritikalnya di negara kita juga ke arah itu, kumpulan pelbagai fahaman ini telah menuntut pelbagai, kerana mereka juga mendakwa Islam.
Sebab itu perlu Perlembagaan Malaysia ditukar dari Islam kepada Islam Ahli Sunnah Wal Jamaah(Ahl al-Sunnah wa al-Jama’ah).?

Tanggungjawab kita menyelamatkan aqidah anak n cucu kita dgn memberi panduan n pendedahan Islam Ahli Sunnah Wal Jamaah. Guna waktu ruang n masa sebaik2nya samada mereka sudah dewasa atau masih seawal muda.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s